500 TL'ye Velilere Öğretmen Seçiyor, Yönetmeliğe aykırı davranan okula neden göz yumuluyor. 
Torpil yapanda yaptıranda kul hakkına girmiyormu ?
Milli Eğitim Bakanlığı, “Kayıt kabul döneminde velilerden hiçbir ad altında aidat ve bağış alınmayacak” uyarısına rağmen yeni eğitim dönemi öncesi öğrenci velilerinin korkulu rüyası haline gelen kayıt parası uygulaması Nevşehir'de, “Bas parayı, seç hocayı” uygulamasına dönüştü.

Velilerden kuru kuruya bağış istemek yerine paralı öğretmen tercihi uygulaması başlatan bazı okullar, eğitim anlayışı ile ön plana çıkan başarılı öğretmenlerin isimlerini kullanarak sınıf, öğretmenler odası, konferans salonu, tuvalet gibi alanlardaki sözde eksikleri gideriyor, tadilat yapıyor.

ALT SINIR 500 LİRA
Paralı öğretmen tercihi yaptıran okulların, Okul yönetimi tadilat ve masa, sandalye eksiklerinin giderilmesi için 500 lira alt sınırla velilere öğretmen tercihi hakkı sunuyor. Ancak velilerden istenen para okul aile birliğine değil, okul müdürü tarafından yönlendiriliyor.


KURA ÇEKMEK ZORUNLU
Okullarında öğretmen tercihi yapmak gibi bir durum söz konusu değil. Hangi öğretmenin hangi sınıflarda ders vereceği kura yöntemi ile belirlenir. Bunun dışında bir uygulama yönetmeliklere aykırı.  Ama bu işi fırsata çeviren allahtan korkmayan okul müdürleri tabiri caizse at oynatıyor.