Tüm yurtta olduğu gibi Uçhisar’da da 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başladı. Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğretmenleri 3 aylık tatilin ardından okullarına kavuştular. Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Okul Müdürü Fatih Arıkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, okulun açıldığı ilk gün minik öğrencileri unutmadı. Okula başladıkları ilk gün streslerini bir nebze de olsa azaltmak ve keyifli bir başlangıç yapmalarına yardımcı olmak amacıyla okulda maskotlar ve balonlar eşliğinde program düzenledi.

Açılışta konuşan Başkan Karaaslan 2015-2016 eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek; “Geleceğimiz olan çocuklarımız, öğrencilerimiz için elimizden gelen her türlü eğitim ve altyapı hizmetini devletimiz ve yerel yöneticiler olarak bizler, en iyisine layık olan sizler için gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz bunları yaparken öğrencilerimizden de başarılı olmalarını arzu ediyoruz.

Değerli öğrenciler sizden isteğim anne ve babalarınızı üzmeyin, derslerinize önem verin ve başarılı birer öğrenci olmaya çalışın. Öğretmenlerinizin sizler için gösterdiği gayretleri ve emekleri boşa çıkartmamak için elinizden geleni yapmanızı dilerim. Bu vesileyle tekrar hepinize başarılar dilerim.” dedi.

Minik öğrencilerin okuldaki ilk gün heyecanı görülmeye değerken, Uçhisar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliği ise öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Uçhisar Haydar Çankaya İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini karşılayan maskotlar öğrencilere balon ve çikolata dağıtırken öğrenciler ile çeşitli oyunlar da oynadılar.