Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nden Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, beraberindeki değişik ülkelerden gelen öğrenciler ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın konuğu oldular.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği 2017 Türkçe Yaz Okulu için Nevşehir'de Ürgüp ilçesine gelen yabancı öğrencilerle ikinci kez buluştu.

Başkan Yıldız, Yabancı öğrenciler onuruna Ürgüp'te verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Yıldız'ın düzenlediği yemeğe, Ankara Ürgüplüler Derneği Başkanı Zekai Ulusoy, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi adına Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Okutman Dilek Kocayanak ve 17 farklı ülkeden gelen öğrenciler katıldılar.

Kısa süre sonra Türkiye’den ayrılacak olan yabancı öğrencilerle sohbet eden, Başkan Yıldız’ın Ürgüp izlenimlerini sorması üzerine; Tek kelime ile Ürgüp’e hayran kaldıklarını belirttiler. Yabancı öğrenciler ayrıca, Ürgüp'te ve bu bölgede yaşayanların çok şanslı olduğunu da vurgulamayı ihmal etmediler.


17 farklı ülkeden gelen öğrencilere Ürgüp ile ilgili bilgileren Başkan Yıldız, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra şunları ifade etti; “Düzenlenen etkinlik gerek ülkemiz ve gerekse Kapadokya bölgemiz için çok faydalı bir faaliyet, bu konuda emeği geçenlere, başta Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitemiz olmak üzere teşekkür ediyorum.  Programın bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu ve her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. Sizleri bir misafir olarak olarak değil, ülkemizin birer ferdi olarak görüyoruz. Ziyaretinizden oldukça memnun kaldığımı bildirmek istiyorum.”​ dedi.

Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Yunus Emre Enstitüsü ile Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde 24 Temmuz-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Türkçe Yaz Okulları” Programı çerçevesinde Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a bilgiler verdi. Programa katılan öğrencilere sabahtan öğleye kadar ders verildiğini, öğleden sonraki programlarında ise sosyal ve kültürel faaliyette bulunulduğunu söyledi. Türkçe Yaz Okulları programı Nevşehir’de, Cezayir, Ürdün, Filistin, İran, Polonya, Makedonya ve diğer ülkelerden olmak üzere 17 ülkeden 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor.