''Ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğinin maalesef yeterince tesis edilemediği ve işletilemediği görülmektedir. Özellikle Nevşehir ilimizde bu durum daha belirgin bir şekilde hissedilmektedir. Üniversitemizin bilgi birikimi ve elinde bulundurduğu teknolojinin, ilimizdeki sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileşmesine katkı sağlanması, sanayicilerimize yeni ürünler üretilmesi, mevcut ürünlerin geliştirilmesi, ürün kalite ve standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi için projeler hazırlanması ve sanayicilerimizin devlet desteklerinden daha fazla pay alması başlıca amaçlarımızdandır.
Bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için de üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düşmektedir. Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırmalar yaparak ülke ve bölgesinin ekonomik seviyesinin yükseltmesine katkı sağlamaktır. Temel ve Uygulamalı alanlarda araştırmalar yapan Mühendislik Mimarlık Fakültemizdeki öğretim üyeleri ile sanayicilerimizi sık sık buluşturmak ve neler yapılabileceğinin söyleşilerini düzenleyerek faaliyet planı oluşturmanın Üniversitemizin öncelikli görevlerinden olduğu düşüncesindeyiz. Yine bu bağlamda Mühendislik Fakültemizde özellikle de Makine ve İnşaat Bölümlerimizi en kısa sürede faaliyete geçirerek ihtiya yetişmiş elemanları sağlamayı planlamaktayız. Ayrıca Acıgöl Organize ve özel organize sanayimizde ara eleman ihtiyacını karşılamak için Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunu kurmak ve en kısa sürede faaliyete geçirmek bölge sanayimizi ciddi anlamda rahatlatacaktır.
Her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde ülkeler kendi imkânlarıyla refah seviyelerini yükseltmek istemekte ve bu çerçevede eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında ilk sıralarda yer almak istemektedir. Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak ülkemizin ve bölgemizin bu yöndeki her türlü talebine imkânlarımız oranında destek vererek nitelikli insan ve yüksek teknolojiye sahip olunması için elimizden gelenleri yapmayı taahhüt etmekteyiz.'' dedi.