Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, öğrencileri geleceğe hazırlayan ve onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerin, geleceğimizin en büyük güvencesi olduğunu, onların yetiştirdiği nesillerin ise ülkemizi daha da ileriye götürecek yegâne umudumuz olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Nevşehir’in çeşitli mahallelerinde ikamet eden ve uzun yıllar önce emekli olan öğretmenler ile yemekte bir araya geldi. Nevşehir Konağı’nda düzenlenen ve Başkan Arı’nın eşi Melek Arı ve belediye başkan yardımcılarının da katıldığı programda tüm emekli öğretmenlere, bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eden Arı, öğretmenler günlerini kutladı.

Öğretmenlerin her şart ve koşulda eğitimin bir neferi olmaya devam ederek ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş medeniyetler arasında yerini almasında son derece önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Arı, öğretmenlerin, geçmişini bilen, geleceğe güvenle bakan, okumayı ve araştırmayı seven, iyi ahlaklı, milli değerlerine sahip çıkan, insana ve emeğe değer veren nesiller yetiştirmek gibi önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Arı, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde ve yarınlara hazırlanmasında kutsal bir rol alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutlarken, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.