Biçerdöverle oluşan dane kayıplarının önüne geçmek ve hasat kontrollerinin yetkili kontrolörler tarafından yapılması amacıyla kontrollerde görev alacak teknik elemanlara yönelik Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Biçerdöver Kontrolör Yetiştirme Kursu düzenlenmiştir.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Biçerdöver Kontrolör Yetiştirme Kursu ile ilgili yaptığı açıklamada;

 " İlimizde 2017 yılında biçerdöverle hasatta müsaade edilebilir dane kaybı oranı yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Bunun üstünde biçim yapan biçerdöver sahipleri ve operatörlere idari yaptırımlar uygulanacaktır .İlimizde biçerdöverle ürün hasadında denetimlerin kontrolörler tarafından aralıksız yapılarak, dane kayıp ve hasarlarının minimuma düşürülmesi hedeflenmektedir. İlimizde her yıl yaklaşık 111.000 hektar alanda 300.000 ton buğday, biçerdöverlerle hasat edilmektedir. Bu hasat esnasında dekardan yüzde bir dane kaybının olması her yıl 3000 ton buğdayın toprağa dökülmesi demektir. Buğdayda her yüzde birlik kayıp olması 2.000.000 lira zarara neden olmaktadır. Buğday hasadında yüzde bir dane kaybının azaltılması ile ilimizde yıllık yaklaşık 3000 ton buğday toprağa dökülmeyecek ve hasat esnasında kaybedilmeyecektir.Yetkili kontrolörler tarafından yapılacak hasat kontrollerinin dikkatli ve özverili bir şekilde yapılması ile dane kayıpları önlenecek, ülkemize ve milli ekonomimize en büyük hizmetlerden biri yapılmış olunacaktır" dedi.

YILMAZ; Kursu bitiren 18 teknik personele biçerdöver kontrolör sertifikası verildi.Sertifika alan teknik personellere yapacakları tarımsal çalışmalarda başarılar diledi.