Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde, ‘Bir Gezginin Rüyası’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ve Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, akademik personel ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Gezmenin insan hayatına ayrı bir estetik kazandırdığını belirten Belediye Başkanı İsmet, serüveninin henüz ortaokul yıllarında ülke büyükelçiliklerine yazdığı mektuplara cevaben gönderilen kitapları okumasıyla başladığını ifade etti. Çocukluğunun hayal dünyasını gerçeğe çevirme ve Antarktika dışında tüm kıtaları gezme fırsatı bulduğunu söyleyen Başkan İnce, yaşamının son 25 yılını gezerek geçirdiğini ve bu gezilerinden elde ettiği tecrübeleri de yayın haline getirip paylaşarak, insanların hayal dünyasında bir pencere açma çabasında olduğunu söyledi.

İyi bir seyyah olarak nitelendirildiğini sözlerine ekleyen İnce, gezip gördüğü ülkelerden derlediği fotoğraflar üzerinden yaşadığı serüveni katılımcılar ile paylaştı. Konferans, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan’ın Başkan İsmet İnce’ye teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.