BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ: “GÜLÜMSE ÇOÇUK”

             Gülşehir Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulan Sosyal sorumluluk projesi ile çocuklar gülümsemeye devam ediyor.

  Eğitim alanında olduğu kadar sosyal ve kültürel faaliyetleriyle de dikkatleri üzerine çeken Gülşehir Anadolu Lisesi yeni bir sosyal projeye imza attı. Okul Öğrenci Meclisi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün işbirliğiyle başlatılan “Gülümse Çocuk” kampanyasının temel hedefi başta ihtiyaç sahibi çocuklar olmak üzere ülkemizin geleceği olan tüm çocukları mutlu ederek onların toplumla barışık ve sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak. Bu amaçla çalışan proje ekibi özellikle ilkokul çağındaki öğrencilerle buluşmalar düzenleyip gönüllü öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerinin destekleriyle aldıkları hediyeleri onlara ulaştırıyor, onlarla birlikte eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Eğrikuyu’da Gülümseyen Yüzler

       Proje kapsamında Gülşehir Anadolu Lisesinden bir grup öğretmen ve öğrenci Eğrikuyu İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Müdür Yardımcısı İdris GÜRDAL, Sosyal Yardımlaşma Kulübü Danışman Öğretmenleri Necati YAĞMUR ve M. Emin ÜZÜMCÜ ile Okul Rehber Öğretmeni Kadriye LÖKOĞLU öncülüğünde Eğrikuyu İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşan gönüllü öğrenciler onlara hediyeler sundu ve onlarla birlikte oyunlar oynadı. Gülşehir Anadolu Lisesi Müdürü Nuh KORKMAZ, öğrencilerin ortaya koydukları bu anlamlı çalışmadan mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek “Ortaya koydukları güzel işlerde daima onların yanında olacağız.” dedi.    Müdür Yardımcısı İdris GÜRDAL ise düşüncelerini “Gülşehir Anadolu Lisesinde tesis edilmeye çalışılan Anadolu ruhudur. Bu ruhu, çocuk seslerinden ve gülümseyen çocuk gözlerinden daha fazla titretecek bir şey yoktur.” şeklinde dile getirdi.  Öğrenciler adına konuşan Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Yılmaz ÖZGİRGİN de bu faaliyetleri kendileri için bir meziyet olarak değil sorumluluk olarak algıladıklarını, benzer çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. İki okul öğrencilerinin vedalaşması sırasında duygulu anlar yaşandı.