NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen ´´Avrupa Dil Ödülleri´´ yarışmasında marka olmaya devam ediyor. Bu yıl Türkiye genelinde sadece 5 kuruma verilen ödülün ikisinin Nevşehir’de olması ayrı bir gurur kaynağı oldu. Ayrıca Ortahisar Fatih Ortaokulu, bu ödülü 3 defa alarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Avrupa Dil Ödülü’nü Nevşehir ilinden 2012 yılında Nar Barbaros İlköğretim Okulu, 2011 yılında Özel Kardelen Koleji, 2010 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu, Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu, Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Mehmet Dinler İlköğretim Okulu, 2009 yılında Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu ve Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi ve 2008 yılında Özel Altınyıldız Koleji ve 20 Temmuz İlköğretim Okulu almıştı.

Nar Barbaros Ortaokulu ve Ortahisar Ortaokulu’nu Avrupa Dil Ödülü’ almaya hak kazandıkları için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tebrik edildi. Yayımlanan açıklamada, “Bu başarının elde edilmesinde başta okul müdürleri Tuncer Aytaç ve Serdar Kişi ile İngilizce öğretmenleri Özge Müfide Cingil ve bu ödülü 3 kez alarak rekor kıran Eda Karaca ve diğer tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz” denildi.

20 Temmuz İlköğretim Okulu bu ödülü alan ilk devlet ilköğretim okulu oldu. Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu, bu ödülü 3 defa kazanan tek devlet kurumu oldu. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi de bu ödülü alan ilk belediye unvanını aldı. Nevşehir 2013 yılında da Avrupa Dil Ödülü’ne en çok başvuran il olmakla birlikte bu ödülü en çok kazanan il olma unvanını korudu.