24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Nevşehir'in önemli eğitim kurumlarından  Rauf Nail Akman İlkokulu'nun Değerli Öğretmenlerinden Tuncay Yıldırıcı'nın kaleme aldığı o yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Biz Rauf Nail Akman İlkokulu Öğretmenleri. Çocukların kalplerindeki sevgi denizinde kulaç atarız.. Bin bir çeşit çiçeğin bizim bahçemize düşenlerinden demetler yaparız. Çocukların zihinlerine bilgi, kalplerine iyilik, güzellik ve doğruluk tohumları saçarız. Derdimiz ne para ne pul... Bizim derdimiz çocukları emniyet içinde geleceğe hazırlamak..

Biz ki bir öğretmeniz, içinizden biriyiz. Sizin ve 24 Kasım 1928’de Atatürk’le doğan bir güneşiz. Güler yüzlü hemşiredeki tebessüm biziz. Memur, bizden öğrendikleriyle yürütüyor işini. Bizlerin rehberliğimde yazıyor, sanatçımız, gazetecimiz.

Çünkü Biz düşünceyiz. Ressama tuval, tuvale boya bizleriz. Bizler” günaydın diyen her dildeyiz.”Bizler “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”diyen gönüldeyiz. Mevlana’yız biz. Her din,her renk,her ırk için pınarız .İbn-i Sina’yız bizler. , hasta bizden medet umar. Mimar Sinan’ız bizler; ezanlar ki her ulu minaremde inler.Akşeddin’iz biz, bizden feyiz aldı Fatihler, Kanuniler, Mustafa Kemal diyen dil biziz . İlim biziz, çağdaş uygarlıktır hedefimiz.

Barış biziz; Çünkü beyinlere birlik ve beraberlik ve sevgiyi biz işleriz. Biz öğretmeniz. Hem yetiştiren, hem yetişeniz. Bizler çocuk olan her evde varız.

Öğretmenim diyen her sesle coşarız. Biz öğretmeniz. Her düşünen kafada biraz vefa ararız. Selam vermeyen emeklerimize yanarız. Öyle geniştir ki iyimserlik ölçümüz, vefasızlığın adını zamansızlık koyarız. Başarı grafiğine çocukla tırmanırız. Mutsuz olan öğrencimizde mutsuzluğu yaşarız. Kaderimiz bu bizim. Sevgiyi paylaşırız...

Ektiği tarlanın hasadını yapamadan çalışıp dururuz. Öğrencimiz bizleri unutmasın isteriz. En büyük kazancımız budur bizlerin.

Derler ki ; “Hastalık bizlere, sağlıkta bizim için.” Biliriz bizlerin sağlığı en az üç yüz seksen kişi için. Bu tutkuyla çalışırız, bu amaçla terleriz. Pes ettiğimiz gün gelir. Bir tatil gelse deriz. Özlenen tatil ise tekdüze gelir bizlere. Ders yok, zil yok, bilgi yok.Yalnızlık çöker odamıza. Okulsuz bir çevrede karaya vurmuş bir balığız. Kölelik ise harf öğretene biz milletimize köleyiz

Görevimizi yapmanın ciddiyet ve gururunu daima omuzlarımda ve yüreğimde hissederiz. Biz Rauf Nail Akman İlkokulu öğretmenleri. Şu gök kubbede bir hoş seda bıraktıysak ne mutlu bizlere .