Ülkemizin insan yetiştirme kapasitesini güçlendirmek, bunun için ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri ilgiyi‐katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amacıyla TÜBİTAK-Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği ile bu yıl 10.’su düzenlenen “Bu Benim Eserim Proje Yarışması” Bölge Finali Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Aksaray, Kırşehir, Niğde ve Sivas illerinin katılımı ile 4-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

 
NEVŞEHİR'İN BÜYÜK BAŞARISI

Toplam 50 projenin yarıştığı Bölge Finalinde 6 proje Ankara Final Sergisinde davet edilmeye değer bulunmuştur. Bu 6 projeden üç tanesi İlimiz projelerinden seçilmiştir. İlimizden,

Avanos-Kalaba Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu “Altıgensel Şifreleme” adlı projesi ile Matematik Alanında Bölge Birincisi,  

Merkez-TOKİ 125. Yıl Ortaokulu ise “Işık Hızında İletişim” adlı projesi ile Fen Bilimleri Alanında Bölge İkincisi

Hacıbektaşveli Ortaokulu “Çember Hesap Makinesi” adlı projesi ile Matematik Alanında Bölge Üçüncüsü olarak Ankara Final Sergisine katılmaya hak kazanmıştır.

 

Bölge Sergisinde ilimizi temsil eden 14 projeyi ve ilimizi Ankara final sergisinde temsil edecek olan 3 projeyi hazırlayan öğrencilerimize, Danışman öğretmenlerine ve projelere desteklerinden dolayı Okul İdarecilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.