1983 yılında eğitim gönüllüğü Hatice Akman tarafından yaptırılan Nevşehir Merkez 2000 Evler Rauf Nail Akman İlkokulu adeta yıkıldım yıkılacam diyor. Yetkililerin acilen bu okulumuza el atmaları ve herhangi bir olumsuzluğa sebep olmadan gerekeni yapmaları bekleniyor. 

Nevşehir’in en büyük mahallesi konumunda bulunan 2000 Evler Mahallesi’nin kuruluşunda yapılan ve bugüne kadar binlerce değerli insanın yetişmesine vesile olan Rauf Nail Akman İlkokulunun hali yaptıran hayırseverin ismine hiç yakışmıyor. Çünkü okulun ömrünü doldurmasıyla duvarları çatlaklarla dolu. Bunun yanı sıra yıllarca üst üste yapılan onarımlar bile artık okul binasının sadece görünüşü değiştiriyor. 

Görüştüğümüz öğrenci velileri ve mahalle sakinleri de bu okul binasının artık ömrünü doldurduğunu ve ismine yakışır bir şekilde yeniden yıkılarak yapılmasının daha uygun olacağını belirttiler. 

Biz de değerli hayırseverimizin yaptırdığı ve onca insanın yetiştiği bu okulumuzu  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerekirse yıkarak ismine yakışır daha büyük bir okul yaptırmasını bekliyoruz .  

Haber: Nevşehir Postası / Muammer Başar