Derinkuyu ilçesinin Saygın Ve Sevilen Simalarından İş Adamı Bülent Aksoy, öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır sorumluluk gerektiren bir sevgi ve fedakarlık mesleği olduğunu kaydetti.

Aksoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlik mesleğinin tarih boyunca bir bilgelik mesleği olarak kabul edildiğini belirterek, öğretmenliğin değer ve öneminin her dönemde vurgulandığını belirtti. Mesajında öğretmenlerin geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin eğitim, öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve onları yaşama hazırlayan bilge kimseler olduğunu ifade eden AKSOY şunları belirtti:

‘Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir’ diyen Bülent Aksoy,
“Cenab-ı Hakk’ın Peygamber Efendimize ‘oku’ şeklindeki emri, yine ilmin kapısı Hz. Ali’nin ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen düsturu okumanın ve okutmanın önemini kavramamız için yeterlidir. Yine Mustafa Kemal’in ‘milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.’ sözleri ile tarihin her kesiminde öğretmenin önemine vurgu yapılmıştır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyor; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşen, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.” dedi.