Mesleki eğitimin öncüsü Kapadokya MYO, beş yıldır uygulamakta olduğu mesleki eğilim bursunun kapsamını genişletti. 
Her yıl ortalama beş bin öğrenciye DISC mesleki eğilim testi uygulayarak gençlerin yeteneklerine uygun meslekler seçmesine yardım eden Kapadokya MYO Mütevelli Heyeti, sınavsız geçişin kaldırıldığı ve 362 bin öğrencinin tercih yapmadığı bu yıl, meslek lisesi mezunlarına ek yerleştirmede destek olma kararı aldı.  
Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arda Çakır konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Mütevelli Heyetimizin bu kararı ile Yüksekokulumuz programlarından alanları ile ilgili tercih yapan tüm meslek lisesi mezunları mesleki eğilim bursundan faydalanarak büyük bir avantaj elde edecekler. Öğrencilerimiz, DISC mesleki eğilim testini çözmeleri halinde, yetenekleri paralelinde yükselen oranlarda burs hakkı kazanacaklar. Geçen yıl 786 bin meslek lisesi öğrencisinden 175 bin aday tercih yapmazken, bu yıl tercih yapmayan aday sayısı geçen yılın iki katından fazla artarak 362 bine çıktı. Açıkça görülüyor ki sınavsız geçiş hakkının kalktığı ilk sene, adaylar doğru tercih yapmakta zorlanmış.” değerlendirmesinde bulundu. 
İlk yerleştirmede ön lisans doluluğunda ön sıralarda gelen Kapadokya Meslek Yüksekokulunun doluluk oranı yaklaşık % 75’i iken bu oran vakıf üniversitelerinin ortalamasında % 61’de kaldı.  
Burstan faydalanmak isteyen meslek lisesi mezunlarının www.kapadokya.edu.tr/meslek-secimi/mesleki-egilim-testiadresinden ulaşabildikleri Mesleki Eğilim Testini çözmeleri ve ek tercih döneminde mezun oldukları lise ile ilgili bir bölüme yerleşmeleri yeterli olacaktır.  
2005 yılından bu yana havacılıktan sağlığa, mimari restorasyondan aşçılığa kadar ülkemizde hızla gelişmekte olan sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde ve bu sektörlerin yetişmiş personel ihtiyaçlarına göre uygulamaya dayalı bir eğitim veren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, ülkemizi en önemli ihtiyaçlarından biri olan meslek eğitimine 1 Temmuz itibariyle kurulmuş olan Kapadokya Üniversitesi bünyesinde devam etmektedir.