Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında yapımı tamamlanan Çat Ortaokulunun ismi 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu oldu.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru yaptığı açıklamasında,  8 derslik 3 katli yaninda hali sahasi olan Okulumuz tamamlanarak 2016-2017 Eğitim öğretim sezonuna hizmete girdi. Yapımı tamamlanarak hizmete giren okulumuza 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu ismini verdik. 

7 Ekim 2016 Cuma günü Saat:13.30 da değerli Nevşehir Protokolümün katılımlarında yapılacak olan Resmi açılışımıza, ayrıca 15 Temmuz Demokrasi Kahramanları da teşrif edecek.

Hem kasabamıza yeni yapılan okulumuzun, hem de Halı sahamızın açılışını gerçekleştireceğimiz proğramda Ayrıca Çat kasabasından hanımların el emeği göz nuru yaptıkları el işlerinin sergisininde açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı güne tüm halkımız davetlidir dedi.  

'YENİ NESİL, MİLLİ İRADEYİ, VATAN VE DEMOKRASİYİ BİLEREK YETİŞECEK' 

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru  yaptığı açıklamasında, 15 Temmuz günü devletine ihanet edenlere haddini bildiren aziz milletimiz, o günden beri meydanlarda tek ses halinde bütün dünyaya sesini duyurduğunu ve kararlılığını ilan ettiğini belirtti.

Duru, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil aynı zamanda işgal girişimi olduğunu hatırlatarak, "15 Temmuz gecesi Türkiye çok menfur bir saldırı ile karşı karşıyaydı. Hep söylediğimiz gibi bu sadece bir darbe girişimi değildi. Bir işgal girişimiydi. Ama bunun benzerleriyle maalesef bizim tarihimiz doluydu. Türkiye’de çokça darbe girişimi oldu. Çoğu da başarılı oldu. Biz bunu biliyoruz, tarihte de gördük. Ama tarihin görmediği bir şey vardı. Buna halkın direnişi, dirilişi, ayağa kalkıp isyan edilişiydi. Bu vesile ile o gün tarih yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Türk Milleti'nin demokrasiyle değil de kendi istedikleri kuklalarla yönetmeye alışmışlar. Ama artık buna bir son demenin vakti gelmişti. 15 Temmuz gecesi kimimiz televizyonlarda, haberlerde gördük, kimimiz yaşadığı yerlerde gördü o askeri araçları, tankımızı, topumuzu, helikopterimizi, uçağımızı bize namlusunu doğrultmuş şeklinde gördük. İçler acısı bir durum. Hepimizin ciğeri dağlandı. Ama bazıları daha fazla heyecanlıydı. Onlar bu gidişe dur demek durumundaydılar. Canı pahasına, bir ulus pahasına, belki evlatlarını, belki kendilerini feda etme pahasına sokaklara çıktılar. Alanları doldurdular. Tank kendi üstünde geçse bile en azından hedefe ulaşabilecek ve ülkenin milli iradesinin üzerinden bir güç tanınmayacak. Çok şükür öyle alçak vatan hainlerine karşı böyle kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz var" diye konuştu.


Kasabalarına yapılan okula 15 Temmuz Diriliş Orta Okulu adının verilmesinin çok anlamlı olduğunu anlatan Başkan Duru, Bu eğitim yuvamıza bu ismi vermekle; Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma ve korumak konusunda kahraman milletimizin gösterdiği direnişin yeni nesiller tarafından bilinmesi, bu olayı idrak etmeleri ve öğrencilerimizin bu milli kahramanlarımızı, demokrasiyi içselleştirmeleri konusunda kendilerine örnek almaları amaçlanmıştır. Hem 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren alçakları, hemde Vatan, Millet ve Demokrasi için kendini feda eden, kahramanca bir duruş sergileyen Şehit ve  gazilerimizi unutturmamaya kararlıyız.  adını taşıyan okulumuzda bilgi toplumunun gerektiği donanıma sahip, demokrasiyi özümsemiş, vatanını, milletini, bayrağını seven ve yücelten topluma yararlı bireyler yetiştirmek temel hedefimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.