vrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.
Bir eTwinning projesi olan Çemberimde Gül Oya unutulmaya yüz tutmuş yaşam biçimlerimizi, kültür ve el sanatlarımızı öğrenciler aracılığı ile açığa çıkartmayı, canlandırmayı ve yaşatmayı amaçlamaktadır.
”81 il 81 kültür” teması ile yola çıkan sergide öğrencilerin el yazıları ile yazılmış illerimize ait yemek tarifleri, türküler, maniler türkü videoları, halk oyunları, her ilin kendine mahsus kıyafetleri yemeni ve oyaları, el sanatı örnekleri sınıf içi etkinlikleri yer almaktadır. Ekim 2015 te başlayan projede 81 ilden 91 öğretmen 630 öğrenci görev almaktadır. İlimizde Çemberimde Gül Oya Projesi Nevşehir Nene Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Edebiyat Öğretmeni Ayşe KAHVECİ tarafından yürütülmektedir.
Sergi açılışına Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ramazan AKÇA, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Kurum Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği Nevşehir yöresi halk oyunları ve okul öğrencilerinin seslendirdiği türküler misafirler tarafından beğeni topladı.
Çemberimde Gül Oya sergisi, 41 ilde gerçekleştirilmiş olup 42. il olarak ilimizde 22/24 Kasım 2016 tarihinde Avanos Güray Müzede açılmıştır.