Çift Ana dal Programı, Kapadokya üniversitesinde kayıtlı oldukları ön lisans veya lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerin, ilgi duydukları başka bir programda eş zamanlı şekilde ders alarak ikinci bir dalda ön lisans veya lisans diploması almalarını sağlar.
Çift ana dal yapmanın avantajları nelerdir?
Çift Ana dal Programı hem iki farklı alanda diplomaya sahip olmanın getirdiği avantaj sayesinde hem de çalışkan ve zaman yönetimi konusunda başarılı bir birey olmanın göstergesi olarak iş hayatında öne geçmeye yardımcı olur.
Ön lisans programlarında çift diplomaya sahip olmak DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans tamamlamak isteyen öğrencilerin seçeneklerini artırır.
Tek bir alanla sınırlı kalmayıp farklı alanlarda da bilgi sahibi olmak bireyin daha yaratıcı ve açık fikirli olmasını sağlar.
Sosyal çevre ve iletişim ağının genişlemesine yardımcı olarak hem sosyal hayatta hem de kariyer yolunda kişiye avantaj sağlar.
Başvuru şartları nelerdir?
Öğrencinin, Başvuru anında ana dal diploma programındaki Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 4.00 üzerinden 2.80 olması, Başvurduğu yarıyıla kadar ana dal diploma programında aldığı tüm kredili ve kredisiz dersleri en az DD veya G notu ile tamamlaması gerekmektedir.
Başvuru dönemi ne zaman?
Öğrenci ikinci ana dal diploma programına; 2 yıllık ana dal ön lisans diploma programında en erken 2. yarıyılın, en geç 3. yarıyılın başında, 4 yıllık ana dal lisans diploma programında en erken 3. yarıyılın, en geç 5. yarıyılın başında, başvurabilir.
Hangi programlarda çift ana dal yapılabilir?
Kapadokya Üniversitesinde 2016 – 2017 yılı girişli öğrencilerimiz istedikleri tüm alanlarda çift ana dal yapabileceklerdir. Ortak derslerin çoğunlukta olduğu böylece dönem uzatmadan çift anadal yapılabilecek programlar aşağıdaki gibidir:
Diş Protez Teknolojisi – Ağız ve Diş Sağlığı
Ameliyathane Hizmetleri – Anestezi
Sağlık Turizmi İşletmeciliği – Ağız ve Diş Sağlığı
Sağlık Turizmi İşletmeciliği – İlk ve Acil Yardım
Sağlık Turizmi İşletmeciliği – Fizyoterapi
Elektronörofizyoloji – Fizyoterapi
Sosyal Hizmetler – Çocuk Gelişimi.