Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, üniversite okuyan Türk öğrencilere geri ödemeli 400 TL yardım verilirken, Suriyeli öğrencilere karşılıksız 1200TL burs verilmesini sert bir dille eleştirdi.

 
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Türkiye’deki devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören Suriyeli öğrencilere eğitimin devam ettiği aylarda 1200 TL Destek Bursu vermesini "Türk Milleti'nin çocukları kendi vatanında öksüz mü kaldı" diyerek eleştiren Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Bu vatanın çocukları üniversiteyi kazandıklarında 400 TL geri ödemeli yardım alırken, Suriyeli öğrencilere geri ödemesiz 1200 TL burs verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir" diyerek hükümeti eleştirdi.

 
Hükümetin iyilik yapalım derken bu ülkenin çocuklarını kendi ülkesinde parya gibi hissettirmeye çalıştığını öne sürerek hükümete yüklenen Mustafa Uğur, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları üniversiteyi kazandıklarında ailesinin gelir durumuna göre ya 400 TL burs alıyor ya da üniversite bittiğinde ödenmek üzere aylık 400 TL destek alıyor. Üstelik 400 TL verilen burs notları kötüye giden öğrencilerden kesiliyor. Tüm bunlara karşın Suriyeli öğrencilere aylık 1200 TL karşılıksız burs veriliyor üstelik notlarının hepsi kötü de olsa bu burs asla kesilmiyor. Bu uygulamanın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur, bu uygulamanın amacı nedir, bu ülkenin çocukları bu kadar mı sahipsizdir" diyerek hükümeti sorular yöneltti.

 

"Bu ülkede yaşayan insanların büyük bir kısmı açlık sınırı altında yaşamaya devam ederken Suriyeli'nin baş tacı yapılarak Türk Milleti'nin adeta öksüz bırakılması bu ülkede hem halka değer verilmediğinin hem de bilime olan saygısızlığın en büyük örneği" diyerek eleştirilerine devam eden Uğur, tüm vatandaşları düşünmeye davet etti.