Kılıç yayınladığı kutlama mesajında; “Doğa ve insan elinin benzersiz iş birliğiyle kültürlerin buluşma noktası olan Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Kurulduğumuz 17 Mayıs 2007 tarihînden itibaren “yerelden kopmadan evrenseli yakalama” misyonumuzla ulusal ve uluslararası alanda değer üretmeyi ve yaymayı kendimize düstur edindik. Bu itibarla nitelikli kadromuz ile her açıdan kaliteli bireyler yetiştirme ve evrensel ölçütlere göre bilimsel bilgi üretme noktasında 7 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 8 uygulama ve araştırma merkezi ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Ürettiğimiz bilimsel bilgi ve bağlı olduğumuz değerler doğrultusunda her zaman yeniliklere açık, ortaya koyduğumuz hedefleri aşma gayretiyle kaliteyi ilke ve başarıyı rehber edinen bir üniversite olduk. Bölgesinin hızla büyüyen bir değeri olan üniversitemizin, 9 yıllık süreçte öğrenci sayısını 2 binlerden 19 binlere, öğretim elemanı sayısını 100’lerden 600’lere çıkarması gelişimimizin ve tercih edilirliğimizin önemli bir göstergesidir. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ve atılımlarla genç bir üniversite olmamıza rağmen uluslararasılaşma yolunda oldukça büyük bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz. Bu anlamda gerek öğrenim kalitemiz gerekse ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz sempozyum, konferans, seminer, panel ve sergilerle adımızı dünyaya duyurmuş bulunmaktayız. Önem verdiğimiz konuların başında gelen uluslararasılaşma misyonumuz, Avrupa Komisyonu tarafından üniversiteler için “mükemmellik belgesi” niteliğinde olan Diploma Eki ve AKTS Etiketi’ne lâyık görülmemize vesile olmuştur.
Her yıl yenilerini gerçekleştirdiğimiz Erasmus ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları ile dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ile çeşitli çalışmalara imza attık. Bu programlarla öğretim üyesi ve öğrenci değişiminin yanı sıra birlikte gerçekleştirdiğimiz bilimsel proje ve programlar sayesinde uluslararası çapta bir konumda yerimizi almış bulunuyoruz. Bu durum üniversitemizi küresel çapta bir üniversite konumuna yükselttiği gibi Kapadokya Bölgesinin sadece tarihi ve turizmiyle değil üniversitesiyle de anılmasına vesile olmuştur. Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, entelektüel liderliğiyle bölgesine her anlamda canlılık kazandırmıştır.
Öyle ki bir vaha gibi etrafına mümbit bir serinlik sunan üniversitemiz, bölgesiyle bütünleşmiş ve üniversite-şehir iş birliğinin en güzel örneğini sergilemiş bulunmaktadır. Bu vesile ile üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma yolunda ortaya koyduğu bu başarı öyküsünü birlikte yazdığımız Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesine ve çok değerli katkıları olan hayırseverlerimize, kurumlarımıza ve Nevşehir halkına saygı ve sevgilerimi sunar; 9. Kuruluş Yıl Dönümümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ederim. "Nice başarı öyküleri yazmak dileğiyle” dedi.