Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın teşrifleriyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen ve 81 ilin Milli Eğitim Müdürlerinin yer aldığı "İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme" toplantısına katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin sevgi işi olduğunu belirterek, “Çözüm odaklı olmak önceliğimiz olacak. Not vermek gerekirse önce vicdanımızla kendimize vereceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bitlis’te 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısına’ katılmak üzere Muş’tan karayoluyla Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi. Ahlat Kültür Merkezi önünde karşılanan Bakan Yılmaz, PTT’nin 101. kurtuluş yılına özel hazırlanan pul koleksiyonu sergisinin açılışını yaptı. Ardından kültür merkezine geçen Bakan Yılmaz; Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, kaymakamlar, belediye başkanları, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle ‘İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısına’ katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aile olduklarını söyledi. Yılmaz, “Eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek önemlidir. Koordinasyonu sağlamak için çözüm üretmek ve bölgelere ilişkin sorunları istişare etmek için bu tür toplantılar büyük bir fırsattır. İllere ve bölgelere göre sorunları masaya yatırarak, etkili çözümler üretme imkanı bulacağız. Her işimizi istişare ile yapmak, bizim toplumumuzun kuralıdır. İstişarenin ihmal edildiği dönemlerde hata yapma oranı da artmıştır. Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aileyiz. Buna ilişkin kararlar almak önemlidir. Yeni bir şeyler yapmanın heyecanı ve bilinci içersindeyiz. Bugün dünden iyiyiz. Yarınımız daha iyi olacaktır. Yeni nesillerin yetişmesinde önemli bir kurum olarak yaptığımız işi önemsiyoruz. Yola çıkarken başarımızı çıktığımız yer ile bulunduğumuz yer arasındaki mesafe ile ölçeriz” dedi.