Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, MEM'de Çalışan Kadın Personellerin ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kadın Personellerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ Kutladı.
       
İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ve Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN il Milli Eğitim müdürlüğünde çalışan kadın personellerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutladı.

DEMİR, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan kadın personelleri tek tek ziyaret ederek onlara karanfil verdi. İlgi karşısında çok mutlu olan personeller bu düşünceli davranışlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’ e teşekkür ettiler.
       
İl Milli Eğitim Müdürü DEMİR daha sonra Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerini ziyaret etti. Öğretmenlerle kısa bir toplantı gerçekleştirdikten sonra kadın öğretmenlerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutladı ve onlara karanfil verdi. 
       
İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, ‘Kadın iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, merhamet timsali ve şefkat abidesi ve hepsinden önemlisi Allah’ın en güzel bir şekilde yarattığı güzel, zarif, nazik bir kul... Peygamber Efendimiz(SAV) “Hanım haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz.” diyor.
       
İslam’da kadın Sultandır, yüce dinimiz kadına erkekten daha fazla değer vermiştir.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyuruyor; “Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar Allahu Teâlâ’nın size emanetidir. Onlara karşı yumuşak olun, iyilik edin.” 

“En üstün Mümin hanımına en iyi, en lütufkar davranan güzel ahlaklı kimsedir.”
       
Her kadın bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir, yahut hanımı veya onu doğuran annesidir. Onun için kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmeli, hürmet ve saygıda kusur edilmemelidir.
     
Bu duygu ve düşüncelerle kadın öğretmenlerimizin, personellerimizin, velilerimizin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.