İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Ürgüp ilçesinde 15 Temmuz İlkokulu ve Ürgüp şehit Polis Fevzi Başaran Ortaokulunu ziyaret ederek başladı.
Okul müdürlerinden okuldaki eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan Demir, öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet etti.
Ürgüp’teki okul ziyaretlerinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla Ürgüp ilçesinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Demir, “Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin bilimsel, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu bağlamda bir ekip ruhuyla çalışıp ve zikredilen amaca ulaşmak adına her türlü fedakârlığı yapmamız gerekir” diyerek her ay düzenli olarak bir ilçede yapılmaya çalışılan değerlendirme toplantılarının öneminden bahsetti.
Değerlendirme toplantısında il merkezi ve ilçelerimizdeki  eğitim-öğretim faaliyetleri, inşaat, onarım, donatım faaliyetleri,  karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ve projeler ele alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ”İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman okullarımızın fiziki şartlarını imkânlarımız el verdiği ölçüde iyileştirme gayreti içerisindeyiz. Hep birlikte çalışarak okullarımızın fiziki şartlarını yükseltip verdiğimiz eğitimin kalitesini artırmak için hız kesmeden çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmada karşılaştığımız sorunlar ve bu sorunların çözümlerine yönelik alınması gerekli tedbirler konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği sağlamak için çalışmaktayız” dedi ve öğrenci ve velilerin bu yıl ilk defa uygulanacak olan lise ve üniversiteye giriş sınavları hakkında iyi bir şekilde bilgilendirilmeleri ve okullarda gerekli çalışmaların yapılarak öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılması gerektiğini vurguladı.