Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nde binasında karşılayan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi yönetim kurulu adına konuşan Mustafa Uğur, "Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, gerek şubemizin gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde gerekse de gerekse de hafta içerisinde okul müdürleri ile yaptığı toplantıda ilimiz adına müspet çalışmalara imza atacağına, başarıya, huzura, ve istişareye önem vereceğine dair önemli sözler sarf ederek bizleri memnun etmiştir. Bizim isteğimiz Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetim kademesinde eğitimin kalitesi adına güzel projelere imza atılması, çalışma barışının sağlanması ve eğitim çalışanlarının ötekileştirilmeden başarıya odaklanılmasıdır" dedi.
Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim için, eğitimci için ve ülkenin geleceği çocuklar için yapacağı her müspet projede üstlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Uğur, "Biz bu ilde eğitime, eğitimciye bugüne kadar maddi ve manevi her türlü desteği sağlayarak güzel çalışmalara imza atılmasını arzuladık. Bizim bu pozitif tavrımız karşısında elini taşın altına koyan her yöneticimize desteğimiz açıkça devam edecektir" şeklinde konuştu.
Geldiği günden beri Nevşehir'de eğitimin her alandaki durumu ile ilgili çalışmalara başladığını ve bu doğrultuda raporlar ve çalışma takvimi üzerinde çalıştığını belirten Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise, "Yoğun bir tempo ile ziyaretlerimize devam ediyoruz. İade-i ziyaretleri tamamlar tamamlamaz okullarımızı ziyarete başlayacağım. Kahvaltımızı yatılı öğrencilerimiz ile yapacak, idareciler ile okullarımızın eksiğini konuşacak, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim personelleri ile eğitimi daha iyi noktalara taşımak adına görüş alışverişimizi sürdüreceğiz. Biz buraya oturmaya değil çalışmaya ve üretmeye geldik" dedi.
Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bugüne kadar bir çok konuda ilkel kaldığını, çağı takip edemediğini ve bundan dolayı da bir çok önemli işin ya yarıda kaldığını ya da hiç başlamadığını belirten Demir, Nevşehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitime hizmet etmek yerine herkese soruşturma açılarak hiçbir fayda sağlamayacak bir kısır döngüye kurban edildiğini de vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın Nevşehir'e davet edileceğini ve bu ziyaret kapsamında Nevşehir'e önemli eğitim yatırımlarını da kazandırmayı hedeflediğini belirten Demir, "Biz bölücü terör örgütüne sempati duyan ve onları destekleyenler dışında tüm eğitim çalışanlarını kucaklamayı ve onlarla yaptığımız istişarelerle başarıyı hedeflemeyi aklımıza koyduk. Eğitim çalışanlarını siyasi görüşüne, yahut sendika durumuna bakmadan dinleyeceğiz zira herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil yeter ki ortak paydamız çocuklarımız, hizmet, eğitim ve vatanımız olsun" şeklinde konuşarak Nevşehir'de uzun bir zamandır kutuplara ayrılmış eğitim camiasında huzurun tesis edileceğine dair de önemli mesajlar verdi.
Yönetici görevlendirmeleri ile ilgili de konuşan Demir, "Ülkemizin Cumhurbaşkanı bile makamının millete hizmet makamı olduğunu belirtirken bizlerin ben yaptım doğrusu bu deme lüksü yoktur. Bunun için de ilerleyen süreçlerdeki yönetici görevlendirmelerinde liyakat ehliyetini ön planda tutarak çalışacak, hizmet edecek, üretecek arkadaşlarımızı yönetici olarak görevlendireceğiz. Onun ya da bunun adamı olduğu için değil hak ettiği için o makamlara atanmış insanlara hep birlikte şahit olacağız. Nevşehir halkı görevlendirdiğimiz isme baktığı zaman bu makamı bu insan hak etmiş diyorsa biz o zaman vicdanen rahat ederiz" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, günün anısına Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'e Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe ile ilgili fermanı yazılı tabak hediye etti.