Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi onarım sonrasında yenilenen yüzüyle öğrenci kayıtlarına başladı. Okula yeni kayıtlarda birlikte öğrenci sayısı % 50 artışla ilçede en çok ilgi gören okul oldu.

 

Derinkuyu’da aynı bina bünyesinde eğitim öğretim veren Anadolu İHL ve İHL’nin koridor ve merdivenler fayans ile döşendi. Tuvaletlerin bakım ve tamiri yapıldı. Harcamalar yaklaşık 2.500 TL’si İl Özel İdaresinden gönderilen ödenekle 10.000 TL’si de hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapıldı. Okulda olmayan santral sistemi de kuruldu.

Okul Müdür Yılmaz Ceylan okula yapılan katkılar nedeniyle hayırsever vatandaşlara ve okulun eğitim öğretimine hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Eğitim ve öğretime hazırlanan Derinkuyu Anadolu İHL, Derinkuyu İHL ve Derinkuyu İHL Orta kısmına kayıtlarda yoğun ilgi gördü.

Anadolu İHL bölümüne 50, İHL bölümüne de 70, İHL orta kısmına da 78 civarında öğrenci kayıt yaptırdı. Bu kayıtlarla İmam Hatiplerinde ki toplam öğrenci sayısı 150’den 300’e yükseldi.

Anadolu İHL bölümüne yeni eğitim öğretim yılında 4 veya 5 yeni sınıf açılacak.1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı ve 12 öğretmenle eğitime hazır olan İHL’de Fatih projesi kapsamında ilçede pilot okul olarak Mehmet Ekmekci Lisesi ile birlikte etkileşimli tahtalar kuruldu.

 

Diğer yandan Derinkuyu İHL orta kısmı  N.Kemal İlkokulu eski binasında eğitim ve öğretime merhaba diyecek.