Kaba İnşaatı Tamamlandı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde Hayırsever İş Adamı Hamza Ertaş ve ailesi tarafından yaptırılan Meslek Yüksek Okulu İnşası hızla ilerliyor. Derinkuyu ilçesi ve civarına yepyeni bir eğitim yatırımı anlamına gelen binada kaba inşaat büyük oranda tamamlandı. 
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesine bağlı Suvermez Meslek Yüksek Okulunun inşaatının Nisan ayında inşaat çalışmalarına başlandığını söyleyen İş Adamı Ertaş, “Nevşehir Üniversitemiz ile yaptığımız protokol doğrultusunda Meslek Yüksek Okulu İnşaatımızı 3 yıl içerisinde tamamlamayı taahhüt ettik ama elimizden geldiği kadarıyla daha önce tamamlamayı planlıyoruz. Burada Ziraat Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak 6 bölüm inşa edilecek” diye konuştu.
Öğretmenlik yaptığı dönemde bölgede ciddi bir derslik sıkıntısı yaşandığını ve bir dönem ahır olarak kullanılan bir odayı derslik haline getirmek için uzun uğraşlar verdiklerini paylaşan İş Adamı Hamza Ertaş, 3 Yıllık uğraşın ardından Nevşehir Üniversitesine bu okulun açılmasını kabul ettirebildiklerini belirtti. Ertaş, “Benim mesleğim öğretmenlik. O dönemde çok sıkıntılar çektik. Derslik bulmakta zorlandık. Yeri geldi ahırı, samanlığı badana, boya yapıp orayı derslik olarak kullandığımızı da bilirim. Hasbel kader ticarete atılmak nasip oldu. Babam ticaret yapıyordu öğretmenliği bırakıp ticarete atılmak durumunda kaldık. İlk etapta buraya ilkokul daha sonrasında lise yapmayı planladık. Daha önce bu konuyla ilgili gelip burada fizibilite çalışmaları da yaptım. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde Rahmi Arıtürk Hocamızla tanıştık. Kendisinin tavsiyeleri ile buraya yüksek okul açılmasının bölgemiz içinde, yöremiz içinde daha hayırlı olabileceğini söyledi. Bize de son derece mantıklı geldi öneri. Sayın Rektörümüzde bu konuda sağ olsunlar bizlere çok yardım etti. Baştan buraya iki bölümlük bir yüksek okul kurulması düşünülüyordu. Ama daha sonra 6 bölümlük ziraat meslek yüksek okulu kurulmasına karar verildi. Bu iş için 3 yıl uğraştık. Şu an 20 bin metre karelik alan üzerine okul kurulacak. 10 Milyon TL’yi geçecek bu meslek yüksek okul” ifadelerinde bulunmuştu.