Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Şehir içi ve taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıması yapan servis şoförlerine yönelik‘’Okul Servis Araçları yönetmeliği’’ ve "Öğrenci taşıma güvenliği" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Derinkuyu Kaymakamı Murat ÖZTÜRK,İlçe Jandarma Komutanı Sinan GÜNEL, İlçe Emniyet Amiri Özhan SERİM, , İlçeMilli Eğitim Müdürü Hacı DÜNDAR, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa SARI, Okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, öğrenci temsilcileri  ve servis taşımacılık hizmeti yapan şoförler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin ASLAN; katılımcılara okul servis araçları yönetmeliği konusunda slayt eşliğinde bilgilendirme ve değerlendirme yaptı. Servis araçları, şoförler ve öğrencilerin dikkat etmesi konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

İlçe Emniyet Trafik Şubesinden Suat ŞANVER ise öğrenci taşıma güvenliği konusunda bilgilendirme yaparak katılımcılarla soru cevap şeklinde görüş alışverişi ve değerlendirme yapıldı. ŞANVER ayrıca örnek haza videoları izletilerek bu tür kazaların yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı DÜNDAR ise katılımcılara;‘’gerek şehir içi, gerek taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin güvenli bir şekilde taşınması için gerekli önlemleri aldık ve periyodik denetimler okullarımız tarafından yapılmaktadır.Sürücülerimizden isteğimiz araç kullanırken mutlaka kurallara uygun hareket etmeleri  ve öğrencilerimiz emniyet kemerlerini takmadan hareket etmemeleri gerekmektedir’’ dedi.

İlçe Kaymakamımız Murat ÖZTÜRK ise; ‘’Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarınıza ve evlerine güvenli erişim sağlanması hususunda tüm birimlerimizce üstümüze düşen görevimizi yapmaktayız. Bütün katılımcılara öğrenci taşıma güvenliği konusunda titizlik göstermesi temennisiyle, toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum’’ dedi.