Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Şehit Selçuk Karabakla Ortaokulu'nda 'Z-Kütüphane' (Zenginleştirilmiş Kütüphane) Açıldı.

Z Kütüphanesi açılışına Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Demir, Okul Müdürü Fikret Sarı, İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kendir,  okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Açılışa katılan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamasında; "Milli Eğitim Bakanlığı'nın Katkılarıyla Derinkuyu İlçemiz Şehit Selçuk Karabakla Ortaokulu'nda Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) Açılışı Yaptık. Cenab-ı Allah böyle güzel hizmetleri bizlere her zaman nasip etsin. Emeği geçen tüm dostlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Aksoy; "Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürümüz buranın açılışı için yoğun emek vererek, böyle bir güzelliği size kazandırdılar. Burayı, sizin sürekli doldurmanız gerekiyor. Bütün bunlar sizin burayı doldurmanız için yapıldı. İnsanlar, boş zamanlarında kitap okumaz. İnsan kitap okumak için kendine zaman ayırır. Kitap, boş zaman işi değildir. Kitap, insanın en temelinde olması gereklidir. Çünkü insanı özgürleştiren, kitap okumaktır. Özgür olmak, kendi ayakları üzerinde durmak istiyorsanız, etrafınıza, çevrenize, ülkenize önder olmak istiyorsanız, her şeyden önce okumak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Derinkuyu İlçe Kaymkamaı Mert Kumcu'da yaptığı konuşmada, “ Okumak, özgürlüktür. Dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki, insanları okumadan özgürleşebilsin. Eğer okursak, hiçbir zaman esaret altında kalmayız. Dünyadaki Müslüman ülkelerin şuan ki bulundukları pozisyonlarının sebeplerinden bir tanesi de maalesef bu. Biz az okuyoruz. Oysaki; bizim dinimizin ilk emri Oku’ dur. İnsanın bilinçli bir okuma yapması lazım. Hakkı ve gerçeği gözlemleyip okumak ve arayış içinde olmak gerekiyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Açılışa katılanlar kütüphaneyi gezerek verilen bilgileri ilgi ile dinledi.