NEVŞEHİR(MHA) İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilimiz genelindeki orta öğretim kurumlarında açılması planlanan destekleme ve yetiştirme kurslarının takvimi hızla ilerliyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca; resmi ve özel ortaokullar, imam –hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına (Liselere) devam etmekte olan öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine ve mezunlarına “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” açılacak.  Ücretsiz olan bu kurslarımızdan faydalanmak isteyen öğrenci ve kursiyerlerimiz başvurularını, 21 Eylül – 2 Ekim 2015 tarihleri arasında okullardan alacakları eba şifresi ile e- kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne başvuru yaparak gerçekleştirecekler. “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” I. dönem - II. dönem ve III. dönem (Yaz Kursları) şeklinde yapılacaktır.  I. dönem kursları ekim ayının ilk haftası başlayıp yarıyıl tatiline kadar, II. dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayıp, okulların kapanmasına kadar, III. dönem kursları da okulların kapanmasıyla birlikte başlayacak olup, bir sonraki eğitim öğretim yılı açılışına kadar devam edecek. Kursa kayıt yaptıran öğrencilerin kursa devam etmeleri zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kayıtları silinecek. Öğrencilerimizin ve kursiyerlerimizin yapılacak olan bu ücretsiz kurslara katılmaları faydalarına olacak.

Kurs kayıtlarının alınmasının ardından 02 Ekim 2015 tarihine kadar öğretmen görevlendirmeleri yapılacak. 3 Ekim’de kurslara son şekil verilecek. 03 Ekim – 24 Ocak tarihleri arasında kursların ilk dönemi yapılacak. 2. Dönem kurslar 08 Şubat 2016 tarihinde başlayıp 17 Haziran 2016 tarihinde sona erecek. 20 Haziran – 11 Eylül tarihlerinde ise üçüncü dönem kurslar gerçekleştirilecek.