Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen sözel alanda görevli öğretmenlere yönelik ölçme ve değerlendirme kapsamında eğitim öğrenim programındaki kazanımlara ilişkin bilişsel, duygusal ve psikomotor alanına yönelik soru hazırlama konusunda ve soru sorma becerisine ilişkin öğretmenlere farkındalık oluşturmak amacıyla  Milli Eğitim Bakanlığı´ndan Nevşehirli Dr. Nurcan Ateşok  Deveci´nin katılımlarıyla Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları Kursu” düzenlendi.

Konuyla ilgili fibhaber.com 'a açıklamada bulunan Dr. Nurcan Ateşok Deveci, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü bir proje kapsamında, ilkini Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası deneyimlerimi ilkokul, ortaokul ve lisede öğretmenlik yapan Matematik, Fen bilimleri branşlardaki öğretmenler ile paylaşmak üzere beş günlük seminer için memleketime geldim.

Proje ile Nevşehir ilindeki tüm öğretmenler alanları bazında öğrencilerde üst düşünme becerilerini geliştirici sınıf içi eğitimler planlamaları ve bu becerileri ölçen sorular ile sınavlar yapmaları koşunda bilgi ve becerilerinin artırılması planlanmıştır.

Eğitimin niteliğini artırmak için Nevşehir ili eğitim camiası bir bütün olarak eğitim seferberliği içinde olmaları umut vericidir.
Başta Nevşehir Milli Eğitim İl Müdürümüz Osman Şimşek Bey olmak üzere, AR-Ge ekibinin özverili çalışmalarını ve öğretmenlerimizi takdirle karşılıyorum.

Seminer programımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününe denk gelmesi dolayısı ile başta Kadınlarımız olmak üzere tüm Dünya kadınlarının bu özel günlerini kutluyorum.