Sanat Düşünce Eğitim Derneği Başkanı, Edebiyatçı-Yazar Tahir Fatih ANDI tarafından Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Lisesi, H.Avni İncekara Fen Lisesi ve Kapadokya Kültür Merkezinde öğrencilerine konferans düzenlendi.
       
Program sabah 09:30’ da Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Lisesinde ‘Bugünün Asım’ı, Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Arkandan’ isimli konferans ile başladı. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN, Şube Müdürü Murat SALTIK, Okul İdarecileri ve öğrenciler katıldı. Daha sonra H.Avni İncekara Fen Lisesine geçen Yazar ‘Asım’ın Nesli ve Ustaları’ konulu konferansında 250 öğrenciye hitap etti.
       
Cuma namazının ardından Kapadokya Kültür Merkezinde saat 14:00’da düzenlenen programa, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN, Şube Müdürü Murat SALTIK ve Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden 700 öğrenci katıldı. Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ selamlama konuşması yaptılar. Selamlama konuşmalarında Sanat Düşünce Eğitim Derneği Başkanı, Edebiyatçı-Yazar Tahir Fatih ANDI’ya teşekkür ederek Asımın Neslinin bu salonu dolduran gençler olduğunu; bu ülkenin, bu bayrağın gençlerin omuzlarında yükseleceğini ve gençlere güvendiklerini vurguladılar. Konferans Sanat Düşünce ve eğitim Derneği video tanıtımı ile başladı. Konuşmalarında Yazar Tahir Fatih ANDI öğrencilere Asım’ın nesli derken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkanları seferber eden bir gençlikten bahsedildiğini anlattı. Mehmet Akif Ersoy’ un Çanakkale Şehitleri şiirinde Asım’ın Neslini neden yücelttiğini, Asım’ın Neslinin Ashab-ı Suffe’ den Asım Bin Sabit örnek alınarak sembolleştirildiğini, gerçek Asım’ın neslinin milletin ta kendisi olduğunu ve bunu 15 Temmuz gecesinde tankın, tüfeğin önüne elinde sadece bayrakla çıkarak gösterdiğini ifade etti. Mehmet Akif’ in milli ve yerli bir şair olduğunu ve gençlere onu daha iyi anlatmamız gerektiğini söyledi. Konferans sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR tarafından Yazar Tahir Fatih ANDI’ ya hediyelerini takdim ederek teşekkürlerini iletti.