Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim- Bir Sen Temsilcisi Mehmet Karaaslan Kızılcahamam’da yapılan 7. Üniversiteler toplantısına katılarak Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ve YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Yılmaz ile Nevşehir üniversitesine dair durum değerlendirmesi yaptı ve istişarelerde bulundu. Hem üniversitemizin son durumu hem de Eğitim Bir-Sen teşkilatının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki yapılanması hakkında son derece verimli geçen toplantıların yapıldığı üniversiteler buluşması, çeşitli konferans ve etkinlilere de ev sahipliği yaptı.

 Yusuf Kaplan’ın Osmanlı Medeniyetinin yeniden inşası ve Batı medeniyetinin çıkmazlarına ilişkin verdiği kapsamlı konferansın ardından YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Yılmaz, yeni açılan üniversiteler başta olmak üzere Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının temel sorunlarından söz etti.

Eğitim Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, teşkilatlar ve taşra çalışmaları hakkında her ilin üniversite temsilcileriyle yaptığı özel istişarelerle bilgi aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Bir-Sen temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan; üniversitede geçmişte yaşanan birtakım aksaklıkların artık geride kaldığını, Eğitim Bir-Sen’in üye tabanını genişletmek ve üniversitemizde yetkili sendika olma adına faaliyetlerine durmaksızın devam ettiğini ifade etti. Üniversite yönetiminin ve özellikle Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın; her sendikaya eşit şekilde muamele etmeyi temel alan tarafsızlık yaklaşımının daha önce kurumda yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçtiği ve üniversitede çalışan akademik ve idari personelin herhangi bir endişeye kapılmaksızın istediği sendikaya üye olabilmesinin artık mümkün olacağının da ümit edildiği; bu istişare toplantısında Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan tarafından dile getirildi.

FİB Haber’e yapılan özel açıklamada, Çeşitli köşe yazarları ile gazetecilerle yapılan görüşmeler ve teşkilatların birbiriyle kaynaşması bakımından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi adına son derece verimli bir toplantı olduğu üniversite temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet KARAASLAN dile getirilmiştir.