Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in çabaları sonuç verdi. Bakanlık tarafından düzenlenen sınavlarda eğitimcilere sınav ücreti ödenmesi konusunda yaşanan sorun çözüme kavuşturuldu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Millî Eğitim Bakanlığınca hafta sonlarında yapılan merkezi sınavlarda görev alanlara 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav ücreti ödenmesine dair toplu sözleşme hükmünün uygulanmasında yaşanan sorun, çabalarımız sonucunda çözüldü. 3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hafta sonunda yapılan sınavlarda görev alanların sınav ücretlerinde, 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ödenmesi noktasında düzenleme yapılmış ve artışa gidilmişti. Ancak Bakanlıkça toplu sözleşme hükmünün yanlış yorumlanması nedeniyle sınavlarda görev alanlara ödeme yapılmamakta ya da iller düzeyinde kısmi ödeme, eksik ödeme şeklinde farklı uygulamalar yapılmaktaydı.Sorunun çözülmesi noktasında Bakanlık bürokratlarıyla yapılan pek çok görüşmenin sonrasında son olarak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. dönem toplu sözleşmeyle kazanılan sınav ücretleri konusunda yaşanan sorunu çözmek için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşmüştü.  Bu görüşmede toplu sözleşme hükmünün istisnasız tüm sınav görevlilerine uygulanması noktasındaki kararlılığımız ve haklılığımız bakanlara iletilmişti. 
Bu görüşmelerin neticesi olarak sorun çözülmüş olup kurye, hizmetli, şoför, şef, yürütme komisyonu, salon başkanı, gözetmen dâhil hafta sonu yapılan merkezi sınavlar görev alan tüm eğitim çalışanlarına,  toplu sözleşme hükmü gereği sınav ücretleri tam olarak ödenecektir.
Nitekim Bakanlık da kendi web sayfasında konuyla ilgili basın açıklamasına yer vermiştir.
Sorunun çözümü noktasındaki çabalarımıza destek veren ve katkı sunanlara teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.