NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, 2015 Yetki sürecinin önemi, 4 Nisan İş Güvenceme Sahip Çıkıyorum Eylemi, Maaş Zammıma Dokunma Eylemi, 26 Mart Dilekçe Eylemi, Nöbet Tutmama Eylemi, vb. konularında bilgi paylaşımı yaptıklarını, eğitim çalışanlarından destek istediklerini söyledi. Nevşehir'in en merkezi okulu konumundaki Nevşehir Anadolu Lisesini de en ücra noktalarındaki Ovaören ilkokulu’nu da içinde olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz ve şahsen bir ay içinde 87 okulumuzda eğitimcilerle buluştuk” dedi.
Eğitim çalışanın geleceği ve iş güvencemiz açısından Yetkili Sendikanın Türk Eğitim-Sen olması gerektiğini belirterek, Nevşehir Türk Eğitim Sen olarak Eğitimcilerin sorunlarının çözümü için yaptıkları mücadeleleri anlattık. Her yıl gerçekleştirdiğimiz 11 Adet Sosyal ve Kültürel etkinliği periyodik olarak gerçekleştirdiğimizi ve üyelerimizin bu etkinliklere katılımından duyduğumuz memnuniyeti eğitim çalışanları ile karşılıklı paylaştık dedi.
Masa başı ve protokol sendikacılığı yapmadığımızı eğitim sendikası olarak bu işin mutfağı olan öğretmenler odası ve hizmetli odalarından yola çıktıkları ve oralardan kendilerine yüklenecek görev ve sorumlulukları her zaman almaya hazır olduklarını   belirtti.  Üyelere ve yakınlarına baskı anlayışı ile üye kaydetmediklerini, Genel başkanımız İsmail Koncuk'un ifadeleri kapsamında "Kimseyi ezerek üye yapmayın. Bizim ezilmiş insanlara ihtiyacımız yok. Bu milletin başı dik insanlara ihtiyacı var."anlayışı ile  bizzat eğitim çalışanları ile gündemdeki sorunları paylaştıklarını vurguladı.

Çözüm önerileri ile  ideal bir STK olarak bugün eğitim çalışanlarının teveccüh gösterdiğini, balon ve sararmış  bir büyüme ile değil, yılların getirdiği tecrübe ve bilgi ile Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için  eğitim çalışanları ile her zaman birlikte olduklarını söyledi.