23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan tarihinde Forum Kapadokya AVM'de Nevşehir halkına ve çocuklara hediyeler dağıtarak bayram kutlaması yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi 24 Nisan tarihinde de Çat Vadisi'nde Ulusal Egemenlik yürüyüşü düzenledi. 
Çat Vadisi girişine kadar minübüslerle aktarımı gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler ve tüm katılımcılar daha sonra Kapadokya'nın en iyi 20 vadisi arasında gösterilen Çat Vadisi'nde bayraklar eşliğinde yaklaşık 8 kilometrelik bir parkurdabaraj/gölet, çeşme/kuyu, değirmen/ bezirhane, doğal ve yapay köprüler, elevcik, kilise, sarnıç ve yer altı şehirlerini gezip Gülşehir Mantarkaya önünde fotoğraf çektirdikten sonra yürüyüşü Gülşehir Açıksaray'da sonlandırdı.
Yürüyüşe rehberlik eden öğretmen İsmail Demirel'e katkılarından ötürü teşekkür ederek plaket takdim eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur "Her yıl düzenlediğimiz vadi yürüyüşlerimizde bizlere rehberlik yaparak bölgemizi ve vadilerimizi tanımamıza ve tanıtmamıza vesile olan kıymetli meslektaşımız İsmail Demirel'e teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. 
Bu yıl beşincisi düzenlenen vadi yürüyüşlerinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle "Ulusal Egemenlik Yürüyüşü" temasıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Mustafa Uğur, milli ve manevi değerlere ilk sahip çıkması gerekenlerin eğitimciler olduğunu vurgulayarak yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti. 
Yürüyüşe katılanlara Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından hazırlanan ton balığı, barbunya, içecek, ekmek ve sudan oluşan kumanyalar da ikram edildi.