Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tüm eğitim camiasına eğitim öğretim yılının yarı tatilinin hayırlı olması temennisinde bulunan Uğur, eğitimciler olarak huzura, güvene ve morale ihtiyaçları bulunduğunun da altını çizdi.

Ülkenin ve ilimizin içerisinde bulunduğu tüm olumsuzluklara rağmen fedakarca işlerini yapan tüm eğitimcilere teşekkür eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “2016 – 2017 Eğitim öğretim döneminin ilk yarısı tamamlandı ve öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Tüm öğrencilerimize iyi bir yarı yıl tatili temenni ediyorum. Öğrencilerimize tavsiyemiz iyi bir dinlenme süreciyle birlikte Türk Eğitim-Sen olarak her zaman söylediğimiz gibi zaman zaman da okusunlar. Öte yandan 4-5 aylık bir süreçte her türlü kötü şarta rağmen eğitimcilerimiz oldukça vefakar ve fadakarca işlerini yapmayı sürdürdüler. Ülkenin içerisinde bulunduğu kötü duruma rağmen eğitimcilerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olmuşlardır. Tüm eğitimcilerimizden Allah Razı Olsun. Türk Eğitim-Sen’in öneri ve teklifleriyle ilimiz milli eğitimi bu süreçte ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Halen birleştirilmiş sınıfları bulunan, taşımalı eğitimden kaynaklanan sorunlar, özellikle il merkezinde Güzelyurt bölgesinde yaşanan okul ve derslik sıkıntıları, kalabalık sınıflar ile maalesef okullarımızdaki hizmetli açıklarından kaynaklanan sorunlar devam etmektedir. Diğer yandan hayırseverleri teşvik edici ilimizde eğitime nakledilmiş arsalar da mevcut değildir. Eğitim döneminin ikinci yarısında bizim altını çizdiğimiz bu başlıklar altında eğitim öğretimin yönlendirilmesi beklentimizdir. Bir başka konuda bu ilde ötekileştirilme, ayrıştırma yapılmadan herkesi kucaklaştırıcı bir eğitim öğretimin yapılması gerekmektedir. Zira ülkemizdeki tüm olumsuzluklar bizleri etkilediği gibi bize emanet edilen gençlerimizi de etkilemektedir. Bu nedenle bizim huzura, güvene ve morale ihtiyacımız var” açıklamalarında bulundu