NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı, ilimiz eğitimindeki barışı kimlerin bozma çabası içerisinde bulunduğunu soruyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda; “Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yöneticilerinin görevden alınması ile ilgili uygulamalarından ve Nevşehir halkına inandırıcı bilgi verememesinden dolayı güven kaybetmeye devam ediyor.

Öğretmene Olan Güven Yok Edilmeye Çalışılıyor

Türkiye'de halkın en çok güvendiği meslek grubu %86 ile öğretmenler olurken, Nevşehir'de en çok güvenilmeyen kurumun Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iddia edilmesi büyük bir çelişkiyi de gözler önüne seriyor.

Görevden alınan ve yargı sonucu kendileri hakkındaki idari işlemleri  ”yürütmenin durdurulması" şeklinde iptal ettiren ve halen okullarına müdür olarak dönemeyen Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler mücadelelerini sendika vasıtasıyla sürdürürken Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu'nun yazısı ile yeni bir sürecin başladığını ifade ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşaviri'nin görüşlerini içeren yazıda okul müdürlerinin göreve iadesinin ifade edildiğini belirten görevden alınan okul müdürleri, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya bakışında bir samimiyetsizliğin ve hukuk tanımazlığın söz konusu olduğunu belirterek bu tür olayların öğretmenlere duyulan güveni zedelediğini ve en çok da bundan şikayetçi olduklarını belirttiler.   

Paralel Yöneticiler Huzur Bozmaya ÇalışıyoR

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyesi Mesut Çetin, Mustafa Yazıcı ve Fedaker Koçak'ın Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu'nun yazısına istinaden Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne "göreve iade" talebiyle yaptığı başvuru, dayanağı olmayan çeşitli başlıklar sebep gösterilerek reddedilmiş ve göreve iadeleri yapılmamıştır. Söz konusu cevabın ardından çeşitli yorumlar getiren eğitim çalışanları ve hukukçular ise "Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, bakanlık yöneticilerinin görüşlerini göz ardı etmektedir. Bu kurum içerisindeki sorunları, uyuşmazlıkları, yok sayılan ast-üst ilişkilerini ve paralel yapının oluşturmaya çalıştığı kurum içi kaosu işaret etmektedir" şeklinde görüş belirttiler. Nevşehir'de hafta içi gelişen bu olaylardan sonra Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurum içi işleyişleri aksatmak yahut eğitimin barışını bozmak adına kimlerin paralel safta yer aldığı merak konusu oldu” ifadelerine yer veriliyor.

MHA/NEVTES