NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bulunan fakülteler arasında en fazla bölüm Fen Edebiyat Fakültesinde.

15 ayrı bölümün bulunduğu Fen Edebiyat Fakültesinde; Arkeoloji BölümüBatı Dilleri Ve Edebiyatları BölümüBiyoloji BölümüÇağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları BölümüDoğu Dilleri Ve Edebiyatları BölümüEğitim BilimleriFizik BölümüKimya BölümüMatematik BölümüMoleküler Biyoloji Ve GenetikBölümü, Psikoloji BölümüSanat Tarihi Bölümü,  Sosyoloji BölümüTarih Bölümü ve Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü yer alıyor.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan fakülteler arasında ikinci en fazla bölümü bulunan fakülte ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi. Fakülte bünyesinde;Bilgisayar Mühendisliği BölümüÇevre Mühendisliği BölümüElektrik-elektronik Mühendisliği BölümüGıda Mühendisliği Bölümüİnşaat Mühendisliği BölümüJeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği BölümüJeofizik Mühendisliği BölümüJeoloji Mühendisliği BölümüMakine Mühendisliği BölümüMalzeme Mühendisliği Bölümü ve Mimarlık Bölümü bulunuyor.

Bu iki fakültenin ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde yer alan fakültelerin bölümleri ise Şöyle sıralanıyor;

Eğitim Fakültesi: Beden Eğitimi Ve Spor EğitimiBilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri EğitimiEğitim BilimleriGüzel Sanatlar Eğitimiİlköğretim Bölümü,İlköğretim Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi EğitimiÖzel Eğitim BölümüTürkçe Eğitimi ve Yabancı Diller Eğitimi.

Güzel Sanatlar Fakültesi: Görsel İletişim Tasarımı BölümüMüzik Ve Sahne Sanatları BölümüResim BölümüSeramik Ve Cam Bölümü.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İktisat Bölümüİşletme BölümüKamu Yönetimi BölümüTurist Rehberliği BölümüTurizm İşletmeciliği Ve Otelcilik BölümüUluslararası İlişkiler Bölümü.

İlahiyat Fakültesi : Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü

Turizm Fakültesi : Gastronomi Ve Mutfak SanatlarıRekreasyon YönetimiTurizm İşletmeciliğiTurizm Rehberliği Bölümü.