NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, gazeteciler ve basın bayramını kutladı.

Kılıç, “Toplumu bilgilendirme misyonuyla hareket eden basın, uzağı yakın eden, görülmeyeni gösteren ve duyulmayanı duyuran bir konumdadır. Bu denli önemli bir görevi yerine getiren güçlü, ilkeli ve tarafsız bir basın kuşkusuz toplumların ilerlemesine ve gelişmesine önemli katkılar sağlar. Bu itibarla basın, demokratik toplum yapısının işlerliğini sağlayan önemli bir sacayağıdır. Dolayısıyla toplumun gelişmesi ifade hürriyetinin var olmasıyla mümkündür. 

Bu noktada 24 Temmuz 1908 tarihi basın ve toplum adına bir dönüm noktası olmuştur. Bu süreçte basınımız, çok hızlı bir ilerleme kaydederek Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesinde çok önemli bir konumda yer almıştır. “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlana gelen 24 Temmuz, bu itibarla bir milat niteliğindedir. Bu vesile ile Nevşehir’imizde çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüten değerli basın mensuplarının ve ülkemizin tüm basın çalışanlarının “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım” ifadelerinde bulundu.