Nevşehir'in en köklü eğitim kurumlarından olan Enderûn Eğitim Vakfı'nın düzenlediği Enderûn Söyleyişi günlerinin birincisi tamamlandı. Programa konuk olarak Din İşler Yüksek Kurulu'nda Uzman olan Dr. Yunus KELEŞ ve Sabri AKPOLAT katıldılar.

Program açılış konuşması Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sayın Mustafa Aydoğdu tarafından yapıldı. Mustafa Aydoğdu konuşmasında son zamanlarda boşanma oranının ciddi oranda arttığının ve bundan dolayı ailenin önemini tekrardan kavrayabilmemiz adına bu tip programlarla halkımıza faydalı olmaya çalıştıklarını belirtirken bundan sonra aylık olarak bu programlarının devam edeceğini belirtti.

Daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus KELEŞ Türkiye'deki aile yapısının nasıl bozulmaya çalışıldığı üzerine bir konuşma yaptı ve söz Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri AKPOLAT'a devretti. Sabri AKPOLAT ise Diyenet İşleri Başkanlığı Fetva Hattına gelen aile ilgili sorulardan isim vermeksizin örneklerle Türkiye'deki boşanma oranının ciddi manada bir arttığını ve boşanmaların da sebepsiz yere ufak tefek sebeplerden ötürü olduğundan bahsederek sahabe hayatından örneklerle aile yaşamının öneminden bahsetti.

Programın son bölümünde ise izleyicilerden gelen yazılı sorular cevaplandırıldı ve program Hamdi İLİK'in duası ile son buldu.

Programdan sonra Nevşehir'de inşaatı devam eden Külliye inşaatının içerisindeki H.Pembe AVLANMAZ Kur'an İlimleri Merkezi'nde İl Müftü Yardımcılarımız ve İlçe Müftülerimizin ve Enderûn Eğitim Vakfı Hocaları ile devam eden muhabbet Ankara'dan gelen hocalarımızın istirahat etmek üzere Enderûn Eğitim Vakfı'na ait Özel Zeki Soyak Erkek Öğrenci Yurdu Misafirhanesine geçmesiyle son buldu.