Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Erasmus+ KA101 Projesi kapsamında yaygınlaştırma amaçlı seminer düzenlendi.  

Okula "Gelişimsel Eğitim İçin Bibliyoterapi Kapasitesi Geliştirme" isimli Erasmus+ projesi kapsamında okul öğretmenlerine yönelik bir günlük seminer Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Nilgün Türkileri'nin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Proje koordinatörü ve okul öğretmeni Okan Ekinci "Erasmus+ projelerinin öğretim kapasitemizin gelişimine olan katkılarından bahsetti. Ayrıca okuldan on üç öğretmenle İtalya'ya gerçekleştirilen öğrenme hareketliliğinin katılımcı öğretmenlere sağladığı katkıları ve yaygınlaştırma kapsamında okulun öğretimine yapacağı katkıları anlattı.  

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Nilgün Türkileri ise Kitapla terapi anlamına gelen Bibliyoterapi'nin psikoloji alanında kişilerin olumsuz davranışlarının düzeltilmesinde çok etkili bir yöntem olduğunu, bu yöntemin öğretim süreçlerinde kullanılmasının ise çok doğru bir tercih olduğunun" altını çizdikten sonra okul öğretmenleri ile etkileşimli seminerini gerçekleştirdi.  

Okul Müdürümüz Mehmet Dursun ise seminere katılımından dolayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Nilgün Türkileri'ne teşekkür etti ve projenin okulun öğretim süreçlerine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.