Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen “1st National Vectors,Vector Borne Diseases Symposium (VBDS’ 12) with International Participation” 09-10 Eylül 2012 tarihlerinde Avanos Avrasya Hotel’de gerçekleştirildi.

 Sempozyumda hastalık taşıyan canlılarla ilgili yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumda Kızılırmak havzasındaki Simillium Spp. (üvez) sineği ve bu zararlıya karşı yapılabilecek mücadele çalışmaları ile Simillium Spp. ile mücadelede predatör böceklerle yapılabilecek biyolojik önlemler de yer aldı. 

 

Yeni kurulan “ERVEK” Türkiye'nin bu alanda çalışacak ilk ve tek merkezi konumunda olacağı ifade edildi. Erciyes Üniversitesi bünyesindeki veteriner, tıp, fen, ziraat ve eczacılık fakültelerinden bilim insanlarının yanı sıra başta Bingöl Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi olmak üzere birçok üniversiteden akademisyenin katılımıyla oluşturulan çalışma grupları ile yurt dışından üniversitelerin alanında uzman hocalarının iştiraki ile “1. Uluslar arası Vektörler ve Vektörlere Bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Sempozyumu” Avanos Avrasya Otel’de 09-10 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlendi.

 

Avrasya Otel'de yapılan Uluslararası katılımlı “1. Ulusal Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu''na yurt içinden çok sayıda akademisyen ve dünyaca tanınan ABD'deki Clemson Üniversitesi'nden Prof. Dr. Peter Adler, Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kevin Njabo, Ohio Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasuko Rikihisa, Georgia Üniversitesi'nden Dr. Elmer Gray ile İsrail'deki İbrani Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kosta Mumcuoğlu'nun da konuşmacı olarak katıldı.

 

 

                Başta Yüce Atatürk olmak üzere partimizin kuruluşunda emeği geçenleri rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz. dedi.

 

Tören, okunan İstiklal marşının ardından sona erdi.