6 rektör adayının yarıştığı Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde rektörlük yarışı ndan çok hangi adayın kimler tarafından ve niçin desteklendiğine de bakmak gerekiyor.

Şu ana kadar kamuoyunda çok göz önüne çıkmak istememesi ile dikkatleri üzerine çeken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’in mevcut Üniversitesi yönetimi tarafından desteklendiği iddiaları her geçen gün kamuoyunda tartışılır bir hal aldı. Zira Erdem’in mevcut yönetimin Üniversitedeki hakimiyetini kaybetmemek adına çıkarılmış ve desteklenen bir aday olduğu iddiaları ister istemez akıllara bir çok soruyu da taşıyor.

Rektör Kılıç Sessizliğini Hala Koruyor!

8 Yıldır Üniversitenin rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın kuruluşundan bugüne kadar emek verdiği Üniversiteyi bir çırpıda başka bir isme devretmek yerine, bir süre daha görev yapabileceği bir ortam hazırlamak amacıyla Erdem’i desteklediği şeklindeki iddialar cevap bekliyor.

Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’in desteklenmesinin arkasında mevcut yönetimin geriye yönelik 8 yılın muhasebesinin yapılması endişesinin de yer alabileceği ifade ediliyor.

Arkasında önemli soru işaretleri bırakan Erdem’in rektörlük serüveninin beraberinde getirdiği sorulara kimin, nasıl cevap verebileceğini ya da verip veremeyeceğini süreç gösterecek.