Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Üniversite ve Müdürlüğümüz ortaklığında gerçekleştirilecek “Etkileşimli Teknoloji Yoluyla Fiziksel Aktivitenin Yaygınlaştırılarak Bütünsel Gelişimin Sağlanması” konulu projenin ilk toplantısı yapıldı. Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK’in başkanlığında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma SAÇLI UZUNÖZ, Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr Abdulkadir UZUNÖZ, 20 Temmuz İlkokulu Müdürü Osman Göktaş, Rehber Öğretmen Oktay Karaaslan, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdür Vekili Ömer Dündar ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özcan Sert ile Fatih Projesi Eğitmeni Osman KILIÇAY ve ARGE Birimi öğretmenleri Ali Kemal ERİM ve Sevgi YILMAZ’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

 

HOPSports “Brain-Breaks- Zihinsel Mola” Egzersizleriyle 
Aktif Okullar… Sağlıklı, Öğrenen Çocuklar…

 

Sloganıyla, ders esnasında, “Zihinsel Mola” isimli 3-5 dakikalık eğlenceli ve eğitici videoların online olarak kullanılmasıyla, dünya çapında tüm çocukların sınıf ortamında hareket sürelerini artırmak, özellikle de obezite ile mücadele etmek, çocukların beyinlerini dinlendirerek öğrenmeye yeniden odaklanmalarını sağlamak, bununla birlikte eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini teşvik etmek, çevre koşullarına uyumlarını kolaylaştırmak, hayal gücü ve yaratıcılıklarını geliştirmek hedeflenmektedir. 

 

HOPSports’un Global İlişkiler ve Araştırmalar Birimi Eşbaşkanı Prof. Dr. Mingkai Chin liderliğinde Güney Afrika, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur ve Zimbabwe’de yürütülen Global Projenin Türkiye ayağı çalışmaları, Yrd. Doç. Dr. Fatma SAÇLI UZUNÖZ ve Doç. Dr. Abdulkadir UZUNÖZ koordinatörlüğünde, Nevşehir ilimiz 20 Temmuz İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda başlamıştır. Bu iki okulun, dünya çapında “Model Okul” olma yönündeki çalışmaların ilk adımları atılmıştır. Proje kapsamında, Nevşehir İli başta olmak üzere, Kapadokya Bölgesindeki tüm okullarda, etkileşimli teknoloji yoluyla fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması, hareket ve spor kültürünün kazandırılarak, çocukların bütünsel gelişimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.