Fatih projesi kapsamında Ürgüp’te 3 lisede tablet bilgisayar dağıtıldı. Ürgüp Sağlık Meslek Lisesinde düzenlenen tablet dağıtım törenine Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çalışır ve Ürgüp Lisesi Müdürü Mustafa İnal katıldı.

Öğrencilere kendi öğrencilik yıllarından anısını anlatan Milli Eğitim Müdürü Özdemir, "Bizler liseye giderken okulumuzda bir tane bilgisayar vardı, onuda açamazdık sadece seyrederdik, bugün geldiğimiz nokta devletimizin gücünü gösteriyor, sizlerde sizlere hediye olarak verilen bu tablet bilgisayarlarla, akıllı tahtalarla daha fazla çalışacaksınız, ülkemizi daha da ileriye taşımak için başarılı olacaksınız, yeni bilgisayarlarınız hayırlı olsun güle güle kullanın." dedi. 

Mutluluğu gözlerinden okunan görüşlerini aldığımız bir 9. sınıf öğrencisi, tabletin içinde her şeyin olduğunu belirterek, “Öncelikle bu tableti sunan Başbakanımıza Bakanımıza, öğretmenlerimize ve müdürümüze emeği geçen herkese çok teşekkürler tabletin içinde her şey var internetin olması bizim için daha fazla soru çözmek için daha iyi” dedi.

Fatih Projesi kapsamında Tesan Anadolu Öğretmen Lisesinde 68 öğrenciye, Ürgüp Anadolu Sağlık Meslek lisesinde 69 ve Hayrı Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesindede 69 kişiden oluşan 9. sınıf öğrencilerinin tamamı ile Ürgüp’te eğitim veren tüm öğretmenlere tablet bilgisayar verildi.