Nevşehir Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul öncesi okul öncesi öğretmeni Fatma Gümüş Tekin sınıfında okul idaresinin desteği ile başlattığı fikirden fiile hareketi projesi Milli Eğitim Bakanlığının Eğitimve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde Türkiye genelinde 4841 projeden 150 proje arasına girerek ilimize bu gururu yaşatmıştır. Bu durumdan dolayı Bakanlık tarafından görevlendirilen yetkili kişiler tarafından ilimize gelerek Fatma Gümüş Tekin’in sınıfını yerinde gördüler.Sahadaki değerlendirmeden sonra bu projelerden seçilenler bölgesel ödül törenine çağırılacak ve ödüllendirilecektir. 
Fikirden Fiile Hareketi ile sınıfındaki çocukların hayal güçlerini destekleyecek ortamlar oluşturanFatma Gümüş Tekin bu proje ile 21. yüzyıl becerilerine sahip olmasını beklediğimiz çocukların hayal güçlerini desteklemek ve fikir kıvılcımlarını ateşlemek için onlara destek olup daha inovatif düşünebilen çocuklar haline gelmesini sağlamayı amaçlamıştır.
Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda okul idaresinin desteği ile oluşturduğufikir atölyesi, sanat sınıfı ve bahçe sınıfı gibi ortamlarda çocuğun kullanıma hazır halde bulunan çeşitli  materyallerle yaparak yaşayarak öğrenme yöntemi ile öğrenebileceği etkinlikler sunarak öğrencilerin ilgileri doğrultusunda fikirler geliştirmelerine destek olmuştur. Yapılandırılmış etkinliklerden arındırılan ortamlar oluşturarak çocukların özgün ürünler ortaya çıkarmasını desteklemiştir.