“Birlikte Büyük Hedeflere” sloganıyla Gazi Üniversitesine ilişkin vizyonu açıklayan Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

“Üniversiteyi üniversite yapan saç ayağının biri eksik bu da sosyal donatılardır. Dolayısıyla yerleşkede tesis edilecek sosyal donatılarla öğrenci sosyalleşme ihtiyacını karşılayacak. Üniversitemizdeki Gazi Üniversitesi yerleşkesini genişletme projesi kapsamında yapacağımız personelimizin birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmeyi hedefleyen ve bu doğrultuda kurumsallaşma yolundaki vizyonu besleyecek olan bir konut projesi ile de ‘Gazi Şehir’ hayata geçecektir. Gazi Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesiyle; Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Turizm Fakültesi’nin iş birliğinde bir merkez kurulacak ve burada Sağlık Turizmikonusunda hem bilgi hem de hastaların tedavisine yönelik koordineli çalışmalar yürütülecektir. “

Ülkemizin stratejik öncelikleri arasında yer alan “Yerli otomobil üretme projesi” ile uyumlu çalışmalar yürütüleceğine dikkat çeken Yılmaz, diğer sürdürülebilir projeler ile ilgili şunları söyledi:

“Yenilenebilir, sürdürebilir temiz enerji kaynaklarının kullanılarak üniversitemizin enerji ihtiyacının karşılanması ve çevresel problem oluşturan atıkların, biyoenerji üretimi için değerlendirilmesiyle ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır. Yine ulusal düzeyde yayın yapan bir üniversite televizyonu, radyosu ve haber ajansı kurulacaktır.”