Her yıl binlerce kişiye farklı alanlarda ücretsiz eğitimler sunan Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM), pandemi nedeniyle eğitimlerini online ortama taşıdı.  Kapem ve Gençlik Merkezi tarafından ortak sürdürülen proje kapsamında gençler KAPEM’in alanında uzman eğitim kadrosu tarafından verilen dersleri webtv üzerinden takip edebiliyor.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAPEM, bundan böyle nitelikli eğitimlerini, günümüz teknolojilerinin kullanıldığı modern bir teknik alt yapı ile sanal ortamda daha fazla kişiye ulaştıracak.

KAPEM, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede normalleşme süreci ile birlikte daha fazla gence ulaşmak, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunarak meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile birlikte online eğitimlere başladı.

Proje kapsamında KAPEM eğitmenleri tarafından İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Diksiyon, Web Tasarım ve Grafik Tasarım branşlarında Nevşehirli gençler için online eğitim düzenleniyor.

Nevşehir Belediyesi’nin yeni internet  web tv kanalı olan tvnev ekranlarından hafta içi her gün canlı yayınlanacak olan derslere dileyen öğrenciler Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve KAPEM’in web sitelerindeki linklerden de ulaşabilecek.

Ekim ayına kadar sürecek olan online eğitimlere katılan gençlere katılım sertifikası verilecek.

Herhangi bir sebeple kişisel gelişimine zaman ayıramayan gençlerin, istedikleri eğitimi almalarına imkân sağlayacak proje, kişiye derslere istediği zaman ara verip istediği zaman kaldığı yerden devam edebilme özgürlüğü tanıyacak.