NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de eğitimin gelişmesi için yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilerek yeni bir proje başlattı.

Proje ile ilgili bilgi veren Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Nevşehir genelinde eğitim gören ilkokul öğrencilerinin yarıyıl tatillerini kitap okuyarak, zamanın bir kısmını yine eğitime adamasını hedefleyerek 'karneni getir, kitabını götür' projesi başlattık" dedi. 
Nevşehir merkezde yer alan sendika binasına karnesini getiren her ilkokul öğrencisine okunmamış bir hikaye kitabı hediye edeceklerini belirten Uğur, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Şüphesiz ki ülkemizin en büyük eksiklerinden birisi de okuma alışkanlığı olan bireylerin azlığıdır. Bu yüzden geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem okuma alışkanlığı kazanması hem de yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmesini amaçlayarak bir kez daha sorumlu sendikacılığın gereğini yapıyoruz. Yarıyıl tatili boyunca tüm çocuklarımızı karneleri ile birlikte 12.00-17.00 saatleri arasında sendikamıza bekliyoruz" dedi.