Mesleki eğitim sağlayan girişim oranı %39,8 oldu,
Türkiye genelinde çalışanlarına mesleki eğitim kursu veya mesleki eğitimin diğer türlerini (işbaşında rehberli eğitim, rotasyon ve yer değiştirmeler, çalışma ziyaretleri, kalite ve öğrenme çemberleri, öz yönelimli öğrenme, konferans, çalıştay, ticaret fuarları, seminerlere katılım) sağlayan girişimlerin tüm girişimler içindeki oranı 2010 yılında %33,9 iken, 2015 yılında % 39,8'e yükseldi.

Mesleki eğitim sağlama oranı büyük girişimlerde daha yüksek gerçekleşti,
Girişimlerin büyüklük grubuna göre değerlendirildiğinde; en yüksek mesleki eğitim sağlama oranı %76,3 ile binden fazla personel çalıştıran girişimlerde gerçekleşirken, en düşük mesleki eğitim sağlama oranı %32,4 ile 10-19 personel çalıştıran girişimlerde oldu. Ekonomik faaliyete göre bakıldığında ise; en yüksek mesleki eğitim sağlama oranı %72,1 ile “Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) ve diğer ulaşım araçlarının imalatı” sektöründe gerçekleşti.

Eğitimlerin %31,9’u mesleki eğitim kursu olarak sağlandı.
En çok sağlanan diğer mesleki eğitim şekli iş başında rehberli eğitim oldu.
Ücretli çalışan başına mesleki eğitim kursu için harcanan süre 22 saat oldu.
Katılımcı başına mesleki eğitim kurs maliyeti 2015’te 2010'a göre %6,4 arttı.
Mesleki eğitim sağlamamanın başlıca nedeni çalışan becerisinin yeterli olması.
Mesleki eğitim planı olan girişimlerin oranı %29,4 oldu.

Mesleki eğitim için yıllık bütçe ayıran girişimlerin oranı %15,6 oldu,
Mesleki eğitim için yıllık bütçe ayıran girişim oranının en yüksek olduğu girişim büyüklüğü grubu %60,2 ile binden fazla personel çalıştıran girişimler olurken, bu oranın en düşük olduğu grup %12,3 ile 10-19 personel çalıştıran girişimler oldu. Ekonomik faaliyete göre ise en yüksek oran %54,6 ile “finansal hizmet faaliyetleri, zorunlu sosyal güvenlik hariç sigorta, reasürans ve emeklilik fonları” sektöründe ve en düşük oran %9 ile “tekstil ürünleri, giyim eşyaları ve deri ve ilgili ürünlerin imalatı” sektöründe gerçekleşti.

En önemli mesleki eğitim sağlayıcıları %42,5 ile özel eğitim kurumları oldu,  
Mesleki eğitim sağlanan girişimler büyüklük grubuna göre değerlendirildiğinde; en önemli mesleki eğitim sağlayıcıları %42,5 ile “özel eğitim kurumları” oldu. Bunu %25,9 ile (İŞKUR ve Milli Prodüktivite Merkezi’nin de dahil olduğu) “diğer eğitim sağlayıcıları” takip ederken, üçüncü sırada %24,4 ile “asıl faaliyeti eğitim olmayan özel şirketler” yer aldı.

Mesleki eğitim kursu sağlayan girişimlerde çalışanların %60,1’i kursa katıldı,
Mesleki eğitim kursu sağlayan girişimlerde mesleki eğitim kurslarına katılanların girişimde toplam çalışan oranının en yüksek olduğu girişim büyüklük grubu %65 ile 250-499 personel çalıştıran girişimler oldu; en düşük oran ise %55,6 ile 10-19 personel çalıştıran girişimlerde gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre değerlendirildiğinde ise en yüksek oran %72,7 ile “Kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması” sektöründe gerçekleşti.