Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider; Yeni Türkiye yolunda 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, nitelikli insan yetiştirmek amacıyla her bütçe döneminde en büyük payı eğitime ayıran Ak Parti hükümetlerimiz ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi Nevşehir’de de yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla okullarımızın fiziki şartlarını her geçen gün daha sağlıklı hale getiren hükümetimiz, açılan ve halen yapımına devam edilen yeni okullarla, yeni dersliklerle gençlerimizin daha iyi şartlarda öğrenim görmesini sağlıyor.

Nevşehir’de 2002 yılından 2016 yılı sonuna kadar geçen sürede eğitim için yaklaşık 255 milyon liralık yatırım yapılmış, artan nüfusumuza ve öğrenci sayımıza rağmen iktidara geldiğimiz 2002 yılı ile kıyaslandığında derslik sayımız ve öğretmen sayımız artmış, derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız da oldukça azalmıştır. 2002 yılında 55.911 olan öğrenci sayımız şuan 59.801 olurken, derslik sayımız 2.353’den 3.565’e, öğretmen sayımız da 3.074’ten 4.360’a çıkmıştır. Yapılan yatırımlar derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 22’den 16’ya, ortaöğretimde 20’den 19’a düşmüştür.

Şehrimizde yapımına devam edilen ve yatırım tutarı yaklaşık 27 milyon TLtutarında ve yeni başlayacak 15 milyon TL tutarındaki projeler de tamamlandığında eğitim kalitemiz daha da artacak, geleceğimizin teminatı evlatlarımız daha kaliteli şartlarda öğrenim göreceklerdir. Hükümetimizin yanı sıra hayırsever hemşehrilerimizin de katkılarıyla yapılan okullar ve dersliklerde İnşallah ülkemize ve milletimize hayırlı evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Şehrimize yapılan eğitim yatırımları nedeniyle hükümetimize ve hayırseverlere hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, öğrenimine devam eden genç kardeşlerimize üstün başarılar temenni ediyorum